"My life isn't theories and formulas. It's part instinct, part common sense". Audrey Hepburn

joi, 15 mai 2008

Ooh! An Extra-Terrestrial! Where's he from?UrAnus?

Astronomul-shef al Vaticanului, preotul iezuit Jose Gabriel Funes, a reusit sa umple primele pagini ale multor ziare cu niste declaratii demne de glumele noastre cu "Engage!", "ET phone home", "Space, the final frontier", ca sa nu mai spunem de nemuritorul "The truth is out there...". Da, dom’le, Biserica Catolica, prin gura preotului care conduce observatorul Vaticanului de la Castel Gandolfo, declara sus si tare ca in universul vast pot exista linistiti extraterestii, ca si ei pot fi copiii lui Dumnezeu (bine, mai uratzi si mai chelioshi), ca personalitatea ta care este fan ET, Star Trek si Dosarele X si stie ca omuletzii verzi exista nu intra in contradictie cu personalitatea ta pioasa si credincioasa, ca, una peste alta, si ei sunt ai nostri! Fratii nostri! In interviul oferit ziarului L’Osservatore Romano, Funes spune ca nu putem sa negam faptul ca viata s-ar fi putut dezvolta si in alta parte a universului, acest lucru neintrand in contradictie cu credinta noastra, pentru ca si extraterestrii ar fi tot fapturile lui Dumnezeu. Negarea existentei extraterestrilor ar fi ca si cum s-ar pune limite libertatii creative a lui Dumnezeu.
Nu pot sa nu banuiesc, ca un observator oarecare de pe margine, ca Biserica Catolica e intr-o miscare revolutionara de rebranduire! Daca John Paul era atat de charismatic incat il priveau cu admiratie si cei mai musulmani, budhisti, athei din lume, cu Benedict care e ushor inspaimantator si cam prea neamtz (deh, nici trecutul ushor nazist nu-l prea ajuta), era cazul de alte artificii si pozne. Cred ca s-au gandit PR-istii de la Vatican: avortul clar ramane pacat capital, pilulele si prezervativul sunt in continuare unelte ale necuratului, nu putem sa fim de acord cu ele, scandalurile cu preotii pedofili ne-au shtirbit imaginea la greu, cum sa facem sa ne modernizam look-ul? Pai, ne cerem iertare ca l-am ars pe rug pe Bruno si l-am cam terorizat pe Galileo, spunem ca Iadu e mai mult o metafora, parca, parca putem sa fim de acord si cu ideea de evolutionism si bingo! ET e fratele nostru! Hai, poate saptamana viitoare spunem ca suntem totusi de acord cu prezervativul, dar doar daca e deschis la ambele capete.
Eu acum ma intreb cum o sa explice preotii catolici ideea ca suntem facuti dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu cand e vorba de niste alieni uratzi, cu un singur ochi, corp de gandac sau si mai rau, cu pielea verde! Galbena, neagra si roshie mai merge, dar verde? Ne strica curcubeul cultural! Si daca ticaloshii aia mici nu sunt creshtini ce-o sa se intample? O sa formeze Vaticanul armate de cruciati intergalactici si o sa-i trimita sa le arate cu sabia (sau laserul, dupa cerinte) calea cea dreapta?

3 comentarii: